IK HEB OOIT PERMANENTE MAKE-UP LATEN DOEN..

Veel mensen kampen met de gevolgen van vroegere PMU technieken, slechte kwaliteit inkten en verkeerd, vaak te diep, geplaatste pigmentaties.

Wekelijks krijgen we klanten voor verwijdering. Zowel van wenkbrauwen, al dan niet vroeger gedaan met “microblading”, eyeliners uitgelopen of met grote wings, bruine of paarse lipliners en zelfs volledige lippen.

Sommige PMU is oud, andere verkeerd geplaatst, verkleurd, asymmetrisch, …

In meeste gevallen kan alles worden verwijderd. Het is alleen maar een vraag hoeveel sessies er nodig zijn.

En dat is afhankelijk van de staat van de PMU zelf, pigmenten, techniek die gebruikt wordt, hoe de huid reageert, of er overgebleven littekens aanwezig zijn, ea.

Verwijdering van oude wenkbrauwen pmu kan bijvoorbeeld in 1 sessie gebeuren, maar er zijn ook gevallen die 5 sessies nodig hebben. Alles hangt dus af van bovengenoemde factoren.

Oud PMU coveren kan, als er voldoende pigment uit de huid is. In geval van nog zichtbare oude pigment wordt er niet gecoverd. 

Pas op voor als iemand een “camouflage” pigment op je oude PMU wil toepassen. Vaak kan het alles enkel nog erger maken waardoor je een gele, oranje of zelfs groene verkleuringen gaat krijgen.

Onderstaand enkele voorbeelden van verwijdering van oude permanente make-up met erna mooie nieuwe Soft Brows wenkbrauwen. Daarlangs een verwijdering van brede eyeliner met een wing. 

Zoals een klein beetje zichtbaar op de foto’s blijft de huid na de verwijdering niet volledig intact. Het is niet door de verwijdering maar vooral de oude PMU die de huid beschadigd heeft. 

In vele gevallen laat oude PMU, vooral in geval van bovengenoemde microblading, permanente littekens achter. 

Dit omdat het vaak veel te diep werd gezet, op tattoo niveau in plaats van epidermis. 

Verwijdering zorgt dat het pigment uit de huid wordt gehaald, maar zal de textuur van de huid niet veranderen. waardoor de littekens van oud PMU aanwezig zullen blijven.


Maar mits een goede cover met de nieuwe generatie PMU kunnen alle littekens en oneffenheden mooi worden weggewerkt.Heb je twijfels of wil je meer informatie? Contacteer ons!

Post a Comment