Gezichtsmimiek en PMU

Permanente make-up kan de wenkbrauwen alleen symmetrisch maken als er geen sprake is van “echte asymmetrie”.

Hiermee bedoel ik asymmetrie in gezichtsuitdrukking of botstructuur. Als de wenkbrauwhaartjes gewoon een verkeerde groei hebben, is het perfect mogelijk om dit te corrigeren. Maar we kunnen gezichtsuitdrukkingen niet corrigeren.

Ter illustratie onderstaande foto:

Boven: ontspannen voorhoofd met nieuw getekende vorm als uitgangspunt voor pmu. De wenkbrauwen zijn een beetje asymmetrisch, maar de vorm kan enigszins worden gecorrigeerd.

Midden: geopende ogen – symmetrie enigszins uit balans maar onopvallend omdat er nauwelijks gezichtsuitdrukking is (bijna volledige ontspanning van het voorhoofd) Onder: gezichtsuitdrukking – symmetrie volledig uit balans. In rusttoestand zullen de wenkbrauwen dus symmetrisch zijn, maar zodra er enige expressie in het spel is, zullen ze uit die balans raken.

 

Conclusie: Dergelijke wenkbrauwen mogen niet te donker of te strak gepigmenteerd zijn om de asymmetrie niet nog meer te benadrukken. 

Post a Comment