Hoelang duurt een PMU behandeling?

Wenkbrauwen: 1,5 – 2 uur

Lippen: 2 – 2,5  uur

Ogen: 1 uur

Ben ik veilig tijdens de behandeling?

Er wordt gebruik gemaakt van steriel- en wegwerp gereedschap. 

De gebruikte naald-modules zijn van eenmalig gebruik en worden geopend in het bijzijn van de klant. Alle gereedschappen en de werkplaats worden na iedere klant gesteriliseerd en hygiënisch voorbereid.

Hoe zie ik eruit meteen na de behandeling? Kan ik gewoon gaan werken?

Wenkbrauwen 

Zijn na het zetten iets donkerder en breder maar nooit overdreven. U kan gewoon gaan werken meteen na de behandeling.

Lippen

Kunnen licht tot matig gezwollen zijn vlak na de behandeling. Ook kunnen er lichte blauwe plekjes ontstaan. Kleur toont wel veel donkerder (meestal roodachtig) en lijkt nog niet op de gekozen en uiteindelijke kleur. Dit komt door de reactie van de huid zelf.

Ogen

Lichte zwelling na de behandeling is niet uitgesloten.

Hoe zie ik eruit in de dagen na de behandeling? Ga ik pijn hebben?

Wenkbrauwen

Eerste dagen zijn de wenkbrauwen donkerder en kunnen beetje trekken. Ze kunnen er lichtjes rood uitzien. Er is geen pijn aanwezig in de dagen na de behandeling. Er prikt niets en het doet geen pijn.

Visueel genezen de wenkbrauwen langer dan de lippen. Het afvallen van de “korstjes” gebeurt tussen dag 3 en 14 na de behandeling afhankelijk van de huid zelf, leeftijd en het organisme. Samen met de korstjes gaat een gedeelte van de kleur eraf. De wenkbrauwen worden lichter en dunner (10 tot 50% en 2 tot 3 mm) Ze kunnen in de beginfase van de genezing ook oneven lijken. 

Kleurstabilisatie begint als alle korstjes eraf zijn en duurt 28 dagen tot 8 weken.

Lippen

Er is geen pijn na de behandeling. Eventuele zwelling verdwijnt heel snel. Al enkele uren na de behandeling is een gedeelte van de zwelling weg. In het algemeen kunnen we stellen dat de zwelling na 24uur volledig weg is. 

Op de tweede dag zijn de lippen erg droog en beginnen velletjes los te komen (vooral in de mondhoeken). Er kan in sommige gevallen een koortsblaasje doorkomen ondanks de medicatie. In geval van een opkomend koortsblaasje gelieve mij meteen te verwittigen.

Kleurstabilisatie begint vanaf week 4 tot week 8 na de behandeling. 

Ogen

De zwelling kan tot twee dagen aanhouden. Vooral ‘s morgens kan u meer last hebben van gezwollen en gevoelige ogen.

Ga ik een vierkante wenkbrauw aanzet hebben? Ik ben bang voor dat effect.

Aanzet van de wenkbrauwen in mijn techniek van Soft Brows is altijd zachter en delicater als de rest van de pigmentatie. Pigmentatie versmelt met de natuurlijke haarlijn. Het meeste pigment zit in de basis en het uiteinde van de wenkbrauw. Bovenkant en voorkant worden lichter en zachter gepigmenteerd voor het meest natuurlijke 3D effect. 

Ik zet geen overwerkte, geforceerde pigmentaties die niet binnen mijn manier van werken passen.

Gaan mijn lippen groter worden? Ik ben bang voor een nep effect.

De lippen zijn enkel echt groter meteen na de behandeling. PMU maakt de lippen niet feitelijk groter maar geeft wel een optisch effect van vollere lippen. Kleur wordt egaler en oneffenheden worden weggewerkt, daardoor vallen de lippen meer op. Ik werk niet buiten het labiale rood van de lippen. 

Ik pigmenteer enkel en alleen volgens het principe van Natural Lips, wat wil zeggen dat het gekozen pigment zoveel mogelijk de natuurlijke lip-kleur van de klant benadert. Ik gebruik geen felle roze of rode tinten. Elk kleur is wel anders op ieders lippen. Je eigen lip-kleur definieert het uiteindelijke effect van de pigmentatie.

 

Doet PMU pijn?

Het onaangename gevoel op de huid wordt geminimaliseerd met een speciaal relaxatie product (gel).

• Behandeling van de wenkbrauwen is amper voelbaar. 

• Lippen voelen licht gevoelig aan maar zeker niet pijnlijk.

• Behandeling aan de ogen kan (maar zeker niet in alle gevallen) worden beschouwd als licht tot matig voelbaar.

Mocht het een geruststelling zijn, er zijn veel klanten die gewoonweg in slaap vallen tijdens de PMU behandelingen.

 

Wat is een touch-up/ correctie behandeling?

Omdat er stapsgewijs/ in laagjes wordt gewerkt, is een correctie behandeling sterk aangeraden. Deze gebeurt 6 tot 10 weken na de eerste behandeling. 

Tijdens de touch-up worden de wenkbrauwen verzadigd met pigment dat verdween met de korstjes. Ze kunnen breder, langer of donkerder worden gemaakt naar wens van de klant. Ook de weggevallen details worden dan bijgewerkt. Alles hangt af van de genezing na de eerste behandeling. 

Lippen worden eveneens verzadigd van kleur tijdens de touch-up. De tint kan niet meer worden veranderd of aangepast tijdens deze behandeling. Enkel de details worden bijgewerkt.

Indien de PMU perfect geneest is de correctie behandeling uiteraard overbodig.

Bij sommige huidtypes of indien er contra-indicaties aanwezig zijn is er meer dan één behandeling nodig. 

 

Moet ik mijn PMU bijwerken? Hoe dikwijls? Om de hoeveel tijd?

Ja! Om het mooie effect te bewaren dient de PMU bijgewerkt te worden.

Om de 1-2 jaar (wenkbrauwen) , 2-3  jaar (lippen), 1-2  jaar (deepliner).

Afhankelijk van het huidtype, leeftijd en individuele factoren kan deze periode korter of lager zijn. 

 

Gaan mijn wenkbrauwen blauw of roos worden?

Ik pigmenteer volgens de natuurlijke haarlijn voor het meest natuurlijke resultaat. Ik probeer niet te pigmenteren waar geen haartjes groeien. Pigment wordt altijd aangepast aan het natuurlijke huidtype en wenkbrauwhaartjes van de klant. Daarom wordt er geen donkere pigmentatie toegepast bij lichtblonde types. Ik doe ook geen te donkere pigmentaties om het te koud worden aan pigment te voorkomen.

Om het rozige/ zalmkleurige verkleuring te voorkomen dient de bijwerking van PMU tijdig te gebeuren. Verkleuring gebeurt niet van één dag op de ander. U merkt zelf tijdig op wanneer de bijwerking nodig is.

 

Ga ik de perfecte wenkbrauwen/ lippen hebben?

Helaas is het antwoord NEE. Ze gaan quasi perfect zijn, maar we werken op levende huid en de reactie ervan is helaas onvoorspelbaar. Ik doe mijn best om volgens de regels van de kunst en veiligheid te pigmenteren. Zodat het pigment zo mooi mogelijk door de huid wordt opgenomen waar zowel de klant als ikzelf blij mee gaan zijn. Ik heb helaas geen invloed op de natuurlijke asymmetrie van de wenkbrauwen/ lippen. Mimiek door spierwerking en asymmetrie door botstelsel is een individueel aspect.

Aandacht! In sommige gevallen, ondanks correcties, is het helaas onmogelijk om het gewenste effect te verkrijgen omwille van oneven opname van pigment door de huid van de klant. Daarom wordt er geen garantie gegeven op een geslaagde behandeling.

Ik behoud mij tevens het recht om de behandeling te weigeren indien het onmogelijk wordt om een esthetisch mooi effect te verkrijgen of indien de opvattingen over de behandeling tussen de klant en mij niet overeenkomen. Dit doe ik in het belang van de tevredenheid voor mijn klanten.

 

Moet ik nog evengoed mijn wenkbrauwen verven/ epileren?

Uiteraard. Permanente make-up wordt toegepast op de huid en heeft geen invloed op de haargroei of kleur van de haartjes. Indien u zeer lichte kleur wenkbrauw haartjes heeft en u verft ze donker, gaat u ze evengoed moeten blijven verven.

Wenkbrauwen epileren is een basis. We epileren de haartjes tot aan de pigmentatie lijn afhankelijk van de snelheid van de haargroei ongeveer om de 7 dagen

 

Wat heeft invloed op de houdbaarheid van het pigment in de huid?

Houdbaarheid van het pigment is beperkt. Frequent zonnebaden, afschilfering van de huid, leeftijd, ziektes, huidtype of medicatie inname, hebben allemaal invloed op de houdbaarheid van PMU.
 

Hoe kan ik het effect van mijn PMU verlengen?

• Vermijd afschilferen van de huid (bijvoorbeeld invasieve behandelingen op pigmentatie-gebied)

• Altijd filter 50 smeren (zon, regen of sneeuw)

• Beste om het gepigmenteerd gebied altijd uit de zon te houden

• Laat de PMU tijdig bijwerken

• Epileer de haartjes

• Geen make-up (fond de teint) smeren op de wenkbrauwen

 

Mocht u verder nog vragen hebben contacteer mij gerust!