Hoeveel kost pmu?

Wenkbrauwen: €350

Lippen: €395

Deepliner: €165

Voor elke PMU behandeling is een voorschot vereist. Dit wordt automatisch online gevraagd bij het boeken van uw afspraak en afgehouden op de totale prijs van de behandeling.

De aanbetaling wordt niet terugbetaald. Moest u verhinderd worden voor de geboekte datum dan kan u uw afspraak online verzetten naar een andere meer geschikte datum.

Bij een annulering, meer dan 15 minuten te laat komen of een no-show, vervalt de aanbetaling.

Ook indien u uw afspraak later dan 72u voor de behandeling verzet, wordt de aanbetaling ingehouden en zal u bij de nieuwe boeking opnieuw moeten betalen (of het nu om eerste behandeling gaat of over de touch-up).

Hoeveel kost een correctie behandeling?

Touch-up/ Correctie behandeling (6-10 weken na de eerste behandeling):

Wenkbrauwen € 85 – Lippen €95 – Deepliner €60 – Eyeliner €75

 

Derde (Extra) behandeling tot 20 weken na de eerste behandeling:

Wenkbrauwen € 75 – Lippen € 80 – Deepliner €50 – Eyeliner €50

Hoeveel kost een opfrissing/ bijwerking?

Wenkbrauwen -13 maanden: €185

Wenkbrauwen 14 – 23 maanden: €285

Lippen tot -23 maanden: €200

Lippen 23 -29 maanden: €295

Deepliner -13 maanden: €120 Deepliner 14 – 24 maanden: €145

 

Na twee jaar wordt de prijs individueel besproken (nieuwprijs of anders)

Hoelang duurt een PMU behandeling?

Wenkbrauwen: 1,5 / 2 uur

Lippen: 2 / 2,5 uur

Ogen: 1 uur

Ben ik veilig tijdens de behandeling?

Er wordt gebruik gemaakt van steriel- en wegwerp gereedschap.

De gebruikte naald-modules zijn van eenmalig gebruik en worden geopend in het bijzijn van de klant. Alle gereedschappen en de werkplaats worden na iedere klant gesteriliseerd en hygiënisch voorbereid.

Hoe zie ik eruit meteen na de behandeling? Kan ik gewoon gaan werken?

Wenkbrauwen

Zijn na het zetten iets donkerder en breder maar nooit overdreven. U kan gewoon gaan werken meteen na de behandeling.

Lippen

Kunnen matig tot erg gezwollen zijn vlak na de behandeling. Ook kunnen er lichte blauwe plekjes ontstaan. Kleur toont wel veel donkerder (meestal roodachtig) en lijkt nog niet op de gekozen en uiteindelijke kleur. Dit komt door de reactie van de huid zelf.

Ogen

Lichte zwelling na de behandeling is niet uitgesloten.

Hoe zie ik eruit in de dagen na de behandeling? Ga ik pijn hebben?

Wenkbrauwen

Eerste dagen zijn de wenkbrauwen donkerder en kunnen beetje trekken. Ze kunnen er lichtjes rood uitzien. Er is geen pijn aanwezig in de dagen na de behandeling. Er prikt niets en het doet geen pijn.

Visueel genezen de wenkbrauwen langer dan de lippen. Het afvallen van de “korstjes” gebeurt tussen dag 3 en 14 na de behandeling afhankelijk van de huid zelf, leeftijd en het organisme. Samen met de korstjes gaat een gedeelte van de kleur eraf. De wenkbrauwen worden lichter en dunner (10 tot 50% en 2 tot 3 mm) Ze kunnen in de beginfase van de genezing ook oneven lijken.

Kleurstabilisatie begint als alle korstjes eraf zijn en duurt 28 dagen tot 8 weken.

Lippen

Er is geen pijn na de behandeling. Eventuele zwelling verdwijnt heel snel. Al enkele uren na de behandeling is een gedeelte van de zwelling weg. In het algemeen kunnen we stellen dat de zwelling na 24uur volledig weg is.

Op de tweede dag zijn de lippen erg droog en beginnen velletjes los te komen (vooral in de mondhoeken). Er kan in

sommige gevallen een koortsblaasje doorkomen ondanks de medicatie. In geval van een opkomend koortsblaasje gelieve mij meteen te verwittigen.

Kleurstabilisatie begint vanaf week 4 tot week 8 na de behandeling.

Ogen

De zwelling kan tot twee dagen aanhouden. Vooral ‘s morgens kan u meer last hebben van gezwollen en gevoelige ogen.

Ga ik een vierkante wenkbrauw aanzet hebben? Ik ben bang voor dat effect.

Aanzet van de wenkbrauwen in mijn techniek van Soft Ombré Brows is altijd zachter en delicater als de rest van de

pigmentatie. Pigmentatie versmelt met de natuurlijke haarlijn. Het meeste pigment zit in de basis en het uiteinde van de wenkbrauw. Bovenkant en voorkant worden lichter en zachter gepigmenteerd voor het meest natuurlijke 3D effect.

Ik zet geen overwerkte, geforceerde pigmentaties die niet binnen mijn manier van werken passen.

Gaan mijn lippen groter worden? Ik ben bang voor een nep effect.

De lippen zijn enkel echt groter meteen na de behandeling. PMU maakt de lippen niet feitelijk groter maar geeft wel een optisch effect van vollere lippen. Kleur wordt egaler en oneffenheden worden weggewerkt, daardoor vallen de lippen meer op. Ik werk niet buiten het labiale rood van de lippen.

Ik pigmenteer enkel en alleen volgens het principe van Natural Lips, wat wil zeggen dat het gekozen pigment zoveel mogelijk de natuurlijke lip-kleur van de klant benadert. Ik gebruik geen felle roze/ rode tinten of kleuren welke teveel afwijken van het natuurlijke kleur.  Elk kleur is anders op ieders lippen. Je eigen lip-kleur definieert het uiteindelijke effect van de pigmentatie.

Doet PMU pijn?

Het onaangename gevoel op de huid wordt geminimaliseerd met een speciaal relaxatie product (gel).

  • Behandeling van de wenkbrauwen is amper voelbaar.
  • Lippen voelen licht tot matig gevoelig
  • Behandeling aan de ogen kan (maar zeker niet in alle gevallen) worden beschouwd als licht tot matig voelbaar.

Mocht het een geruststelling zijn, er zijn veel klanten die gewoonweg in slaap vallen tijdens de PMU behandelingen.

Wat is een touch-up/ correctie behandeling?

Omdat er stapsgewijs/ in laagjes wordt gewerkt, is een correctie behandeling sterk aangeraden. Deze gebeurt 6 tot 10 weken na de eerste behandeling. Tijdens de touch-up worden de wenkbrauwen verzadigd met pigment dat verdween met de korstjes. Ze kunnen breder, langer of donkerder worden gemaakt naar wens van de klant. Ook de weggevallen details worden dan bijgewerkt. Alles hangt af van de genezing na de eerste behandeling. Soms is deze wel helemaal niet nodig, wel vragen wij om de pigmentatie evengoed te laten komen kijken mits afspraak.

Lippen worden eveneens verzadigd van kleur tijdens de touch-up. De tint kan niet meer worden veranderd of aangepast tijdens deze behandeling. Enkel de details worden bijgewerkt.

Indien de PMU perfect geneest is de correctie behandeling uiteraard overbodig.

Moet ik mijn PMU bijwerken? Hoe dikwijls? Om de hoeveel tijd?

Ja! Om het mooie effect te bewaren dient de PMU bijgewerkt te worden.

Om de 2 jaar (wenkbrauwen) , 3-5 jaar (lippen), 1 jaar (deepliner).

Afhankelijk van het huidtype, leeftijd en individuele factoren kan deze periode korter of lager zijn.

Gaan mijn wenkbrauwen blauw of roos worden?

Ik pigmenteer volgens de natuurlijke haarlijn voor het meest natuurlijke resultaat. Ik probeer niet te pigmenteren waar geen haartjes groeien. Pigment wordt altijd aangepast aan het natuurlijke huidtype en wenkbrauwhaartjes van de klant. Daarom wordt er geen donkere pigmentatie toegepast bij lichtblonde types. Ik doe ook geen te donkere pigmentaties om het te koud worden aan pigment te voorkomen.

Om het rozige/ zalmkleurige verkleuring te voorkomen dient de bijwerking van PMU tijdig te gebeuren. Verkleuring gebeurt niet van één dag op de ander. U merkt zelf tijdig op wanneer de bijwerking nodig is.

Ga ik de perfecte wenkbrauwen/lippen hebben?

Helaas is het antwoord NEE. Ze gaan quasi perfect zijn, maar we werken op levende huid en de reactie ervan is helaas onvoorspelbaar. Ik doe mijn best om volgens de regels van de kunst en veiligheid te pigmenteren. Zodat het pigment zo mooi mogelijk door de huid wordt opgenomen waar zowel de klant als ikzelf blij mee gaan zijn. Ik heb helaas geen invloed op de natuurlijke asymmetrie van de wenkbrauwen/ lippen. Mimiek door spierwerking en asymmetrie door botstelsel is een individueel aspect.

Aandacht! In sommige gevallen, ondanks correcties, is het helaas onmogelijk om het gewenste effect te verkrijgen omwille van oneven opname van pigment door de huid van de klant. Daarom wordt er geen garantie gegeven op een geslaagde behandeling.

Ik behoud mij tevens het recht om de behandeling te weigeren indien het onmogelijk wordt om een esthetisch mooi effect te verkrijgen of indien de opvattingen over de behandeling tussen de klant en mij niet overeenkomen. Dit doe ik in het belang van de tevredenheid voor mijn klanten.

Moet ik nog evengoed mijn wenkbrauwen verven/ epileren?

Uiteraard. Permanente make-up wordt toegepast op de huid en heeft geen invloed op de haargroei of kleur van de haartjes.  Indien u zeer lichte kleur wenkbrauw haartjes heeft en u verft ze donker, gaat u ze evengoed moeten blijven verven.  Wenkbrauwen epileren is een basis. We epileren de haartjes tot aan de pigmentatie lijn afhankelijk van de snelheid van dehaargroei ongeveer om de 7 dagen.

Wat heeft invloed op de houdbaarheid van het pigment in de huid?

Houdbaarheid van het pigment is beperkt. Frequent zonnebaden, afschilfering van de huid, leeftijd, ziektes, huidtype of medicatie inname, hebben allemaal invloed op de houdbaarheid van PMU.

Hoe kan ik het effect van mijn PMU verlengen?

  • Vermijd afschilferen van de huid (bijvoorbeeld invasieve behandelingen op pigmentatie-gebied)
  • Altijd filter 50 smeren
  • Beste om het gepigmenteerd gebied altijd uit de zon te houden: zon is de ergste vijand
  • Laat jouw PMU tijdig bijwerken
  • Epileer de haartjes regelmatig
  • Geen make-up (fond de teint) smeren op / over de wenkbrauwen
  • Lippen goed gehydrateerd houden en af en toe scrubben

Wat zijn de nazorginstructies?

Wenkbrauwen

Onthoud dat de huid na de behandeling open is voor infecties. Daarom is hygiene uiterst belangrijk!  Eerste dag na de behandeling dient de huid van de wenkbrauwen (om het half uur) te worden gewassen/geveegd met zuiver water en een make-up watje. Belangrijkste zijn 2-3 uren na de behandeling. Zo wordt er voorkomen dat het wondvocht, dat ontstaat na de behandeling, een dikke korst gaat vormen. Indien u na de eerste dag nog steeds wondvocht hebt moet u ze nog steeds blijven wassen. Indien niet, mag u na de eerste dag stoppen.

Vanaf dag 2 niet meer wassen, maar drooghouden en wachten tot het korstje zich gaat vormen.  Vanaf het moment dat het korstje begint los te barsten en het ‘tijger effect’ ontstaat, gaan we de huid insmeren met de

meegegeven naverzorging. Het beste is om dit ‘s avonds te doen. Een zeer dun laagje van de naverzorging volstaat. U krijg van mij een potje mee dat zeker genoeg is voor twee dagen. Dat is voldoende.

Ook is het uiterst belangrijk dat u tijdens het genezingsproces op uw rug slaapt om de korst niet te beschadigen.

Veeg de wenkbrauwen, de volgende morgen, zeer voorzichtig af met een vochtig watje (zuiver water) om de overgebleven naverzorging eraf te wassen. Nu moet u wachten tot het korstje afvalt. Houd de huid verder droog en blijft op de rug slapen. Smeer geen andere zalfjes of crèmes dan hetgeen ik meegeef.

Geen zonnebank, sauna of zwembad gedurende twee weken na de behandeling.

Lippen

Blijven smeren met de naverzorging meteen na de behandeling. De lippen goed blijven hydrateren tot aan de correctie behandeling. 72uur geen intiem contact, geen pikant eten of eten met veel kleurstof in.

Ogen

Droog houden. Geen make-up of water tot na de volledige genezing van de huid (duurt ongeveer een weekje)

Genezingsproces is zeer belangrijk voor het geslaagde effect en volledig afhankelijk van de klant zelf.